Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Düşünce Platformu
›
Haberler
›
Dünyadan Haberler
››
Son Dakika Gazze’de ateşkes anlaşması sağlandı: Ateşkes nasıl işleyecek?

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Yeni Konu
Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 1
Son Dakika Haberleri Gazze’de ateşkes anlaşması sağlandı: Ateşkes nasıl işleyecek?
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
15-01-2025Saat:22:50
Birinci aşama
‎Ateşkesin ilk aşamasında Hamas 33 rehineyi serbest bırakacak. Rehinelerin üçü hemen serbest bırakılacak, geri kalanlar altı hafta boyunca peyderpey gönderilecek.

‎Bu aşamada İsrail askerlerinin Gazze’deki yerleşim yerlerinden çekilmeye başlaması bekleniyor.

‎Bunun karşılığında İsrail güneyde kamplarda bulunan Filistinlilerin kuzeye gidişine izin verecek ancak bu sahil yolundan, araçsız şekilde yapılacak. Otomobiller, hayvanların çektiği araçlar ve kamyonların transferi Selahaddin otoyolundan yapılacak. Otoyolda Katar ve Mısırlı güvenlik yetkililerinin işlettiği bir kontrol noktası kurulacak ve araçlar cihazlarla aranacak.

‎İkinci aşama
‎İkinci aşamada geri kalan rehineler serbest bırakılacak.

‎Bu aşamada İsrail, Gazze’nin güneyinde bulunan yerinden edilmiş Filistinlilerin kuzeye dönmesine izin verecek.

‎Üçüncü aşama
‎Üçüncü ve son aşama ise Gazze’nin yeniden inşası ile alakalı. Bu aşamanın yıllar sürmesi bekleniyor.

‎İsrailli bir yetkili, ateşkes süresinde İsrailli askerlerin Gazze içinde bir tampon bölge oluşturacağını ve bu bölgede kalacağını söyledi.

‎Filistinli yetkililer, ikinci ve üçüncü aşamalara ilişkin detaylı müzakerelerin ateşkesin 16. gününde başlayacağını söyledi.
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
18-01-2025Saat:20:43
11.348 beğenme
selimgulgorenresmi
Ateşkes sağlandı ❤️Lütfen sonuna kadar izlemeden yorum yapmayın!!!

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması, 19 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecektir. 

Anlaşmanın ana hatları şu şekildedir:

Birinci Aşama (42 gün):
• Askeri Çekilme ve İnsani Yardım: İsrail güçleri, Gazze’nin merkezinden kademeli olarak çekilecek ve yerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine geri dönmesine olanak tanınacaktır. Ateşkes süresince, günlük 600 kamyon insani yardımın Gazze’ye girişi sağlanacak; bu kamyonların 300’ü kuzey bölgesine tahsis edilecektir. 
• Esir Takası: Hamas, tüm kadınlar (asker ve sivil), çocuklar ve 50 yaş üstü erkekler dahil olmak üzere 33 İsrailli esiri serbest bırakacaktır. Buna karşılık, İsrail her sivil rehine için 30, her kadın asker için 50 Filistinli tutukluyu serbest bırakacaktır. Ayrıca, İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltında tutulan 19 yaş altı tüm Filistinli kadın ve çocukları ilk aşamanın sonunda serbest bırakacaktır. 
• Uygulama ve Denetim: Anlaşmanın uygulanması, Katar, Mısır ve ABD tarafından güvence altına alınacaktır. 

İkinci Aşama:
• Birinci aşamanın 16. gününde başlayacak müzakerelerle, kalan tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve İsrail askerlerinin Gazze’den tamamen çekilmesi hedeflenmektedir. 

Üçüncü Aşama:
• Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler gözetiminde, kalan tüm cenazelerin iadesi ve Gazze’nin yeniden inşasının başlatılması planlanmaktadır. 

Bu anlaşma, Gazze’de kalıcı barış ve istikrarın sağlanması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Alıntı
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 22-09-2025, 20:04
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping