Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Düşünce Platformu
›
Haberler
›
Dünyadan Haberler
››
Haberler Avrupa'daki kasırgaya neden "Zeynep" adı verildi? "Eunice Kasırgası" nedir?

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Yeni Konu
Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
Haberler Avrupa'daki kasırgaya neden "Zeynep" adı verildi? "Eunice Kasırgası" nedir?
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
21-02-2022Saat:01:17 (Son Düzenleme: 21-02-2022Saat:01:18, Düzenleyen: Kıvılcım.)
Alman medyasının "Zeynep Fırtınası" olarak adlandırdığı Eunice Kasırgası Avrupa'da hayatı zorlaştırmaya devam ederken; 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının kayda geçtiği kasırganın hangi ülkelerde ve neden meydana geldiği araştırılmaya başladı. Birçok ülkede turuncu alarm verilirken; seyahatlerin iptal edilmesine neden olan ve eğitime ara verdiren Zeynep fırtınası saatte 196 kilometreye ulaştı. Peki, Eunice Kasırgası nedir, kasırga neden meydana gelir? Kasırgaya neden "Zeynep" adı verildi? İşte, detaylar...

Eunice Fırtınası'na "Zeynep" adının verilmesi birçok kişinin dikkatini çekti. Avrupa'da fırtına nedeni ile hayatını kaybeden 12 kişi ve çok sayıda yaralı gündem olurken; İngiltere, Galler, Belçika ve Hollanda'da hayatı zorlaştıran kasırganın neden meydana geldiği merak edilenler arasında yer aldı. Birçok kişi İngiltere, Almanya, Hollanda, İrlanda ve Belçika'yı büyük oranda etkileyen Eunice Fırtınası'na neden "Zeynep" adı verildiğini araştırmaya başladı. İşte, Zeynep Fırtınası'na dair merak edilenler...

zeynep-firtinasi1.jpg

EUNICE KASIRGASINA NEDEN "ZEYNEP FIRTINASI" ADI VERİLDİ?
İlk kez 1953 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi olarak kasırgalar isimlendirilmeye başladı ve yılların geleneği devam ettirilerek, kadın isimleri tercih edildi. ABD’li yetkililer "Kasırgalar da kadınlar gibidir; tahmin edilemez, keşfedilmesi zor, ne zaman ve ne kadar zarar vereceği bilinmez." şeklinde açıklamalar yaparken; Dünya Meteoroloji Örgütü de uzun yıllar resmi olarak kasırgalara kadın isimleri verilmesini sürdürdü. Bu uygulama kısa sürede yayılsa da, 1970’lerde büyüyen kadın hareketiyle beraber feminist gruplar, fırtınalara yalnızca kadın isimleri verilmesinin yanlış olduğunu savunarak isim listesinin değiştirilmesini talep etti. Dorian, Irma, Katrina, Victoria gibi çeşitli isimlerle adlandırılan kasırgalar, birçok felakete ve kayıp yaşanmasına neden oldu.

tgrthaber.com.tr
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 22-09-2025, 20:07
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping