Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Düşünce Platformu
›
Haberler
v
« Önceki 1 2 3
›› v
« Önceki 1 2 3
HES Kodu Uygulamasında Önemli Değişiklik: Tam Aşılılar, Temaslı Olduklarında 'Riskli'

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Yeni Konu
Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
HES Kodu Uygulamasında Önemli Değişiklik: Tam Aşılılar, Temaslı Olduklarında 'Riskli'
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
28-01-2022Saat:23:30
Sağlık Bakanlığı, bugün güncellediği rehberiyle birlikte HES kodu takibinde önemli bir değişikliğe imza attı. Artık en az iki doz aşısı veya 6 ay içinde COVID geçirmiş olanlar, pozitif vakayla temas ettiklerinde ‘riskli’ görünmeyecekler.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, bugün ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberinde bir güncelleme gerçekleştirdi. Bu güncellemeyle birlikte kişilerin HES kodlarının takibiyle ilgili de önemli bir değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde COVID-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiklerinde HES kodu riskli görünmeyecek.

images?q=tbn:ANd9GcQHvurIs1M7R9EBZ85Pk8z...Q&usqp=CAU

Bakanlık tarafından yapılan güncellemeye göre söz konusu kişiler, HES kodu riskli gözükmese de Vaka Takip Modülü’ne temaslı olarak kaydedilecek. Ayrıca kişilere herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak ve bu kişiler, maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi koruyucu önlemlere uyarak ve kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamına devam edecek.

Temasın 5. gününde test yaptırmak zorunlu olacak

HES kodu riskli gözükmeyecek temaslı kişiler, herhangi bir semptom gelişmemesi durumunda temasının 5. gününde PCR testi gerçekleştirmek zorunda olacak. PCR testi yaptırmadığı takdirdeyse 6. gün HES kodu riskli hale gelecek ve karantinaya alınacak. PCR testinin pozitif çıkması durumundaysa tedavi edilecek ve izolasyon koşullarında takip edilecek.

Kişinin PCR testi negatif çıkması durumundaysa sistemdeki kaydı, temasının 6. gününde sonlandırılacak. DSÖ tarafından ‘endişe verici varyant’ olarak tanımlanan Beta, Gama ve Delta varyantlarının tespit edilmesi durumundaysa kişi, 14 gün boyunca izole edilecek. Kişilerin izolasyonunun erken sonlandırılması için PCR testi yapılmayacak, 14. gündeyse test yapılmaksızın izolasyon sonlandırılacak.

Alıntı
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 17-08-2025, 01:07
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping