Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Düşünce Platformu
›
Haberler
›
Araştırma Haberleri
v
1 2 3 Sonraki »
›› v
1 2 3 Sonraki »
Araştırma Hızlı Yürüyenlerin IQ su daha Yüksek

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Yeni Konu
Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
Araştırma  Hızlı Yürüyenlerin IQ su daha Yüksek
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
17-01-2025Saat:00:01
Yeni Zelanda’daki 904 katılımcının katıldığı 5 yıllık bu kohort çalışmasında, beyin bütünlüğünün bozulması (örn. azalan beyin hacmi ve kortikal kalınlık) dahil olmak üzere hızlanmış yaşlanmanın fiziksel ve biyolojik göstergeleri, 45 yaşında ölçülen yavaş yürüyüşle ilişkilendirildi. Yaşam boyu bozulan beyin sağlığı (3 yaş gibi erken bir dönemde zayıf nörobilişsel işlevler ve bilişsel işlevlerde çocukluktan yetişkinliğe düşüş dahil) orta yaşta daha yavaş yürüyüşle ilişkilendirildi.

Anlam Orta yaştaki yürüyüş hızı, çocukluktaki merkezi sinir sistemi bozukluklarındaki olası kökenlerle birlikte yaşam boyu yaşlanmanın özet bir göstergesi olabilir.

Soyut
Önem Yürüyüş hızı, yaşlı yetişkinlerde işlevsel gerileme ve ölüm riskinin iyi bilinen bir göstergesidir, ancak yaşamın erken dönemlerinde yürüyüş hızıyla ilişkili faktörler hakkında çok az şey bilinmektedir.

Amaçlar Yavaş yürüyüş hızının, orta yaştaki hızlı biyolojik yaşlanmanın yanı sıra çocukluktaki zayıf nörobilişsel işleyişi ve çocukluktan orta yaşa kadar bilişsel gerilemeyi yansıttığı hipotezini test etmek.

Tasarım, Ortam ve Katılımcılar Bu kohort çalışması, Yeni Zelanda’da 1972-1973 yılları arasında doğan ve katılımcıları 45 yaşına kadar (Nisan 2019’a kadar) gözlemleyen temsili bir doğum kohortunun popülasyona dayalı bir çalışması olan Dunedin Multidisipliner Sağlık ve Gelişim Çalışması’ndan elde edilen verileri kullanır. Veri analizi Nisan-Haziran 2019 arasında gerçekleştirildi.

Çocukluk çağının nörobilişsel işlevlerini ve yetişkinlikte hızlandırılmış yaşlanmayı, beyin yapısını ve eş zamanlı fiziksel ve bilişsel işlevleri açığa çıkarır.

Kaynak: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/article-abstract/2752818
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 04-08-2025, 02:34
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping