Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Düşünce Platformu
›
Haberler
›
Araştırma Haberleri
v
1 2 3 Sonraki »
›› v
1 2 3 Sonraki »
Araştırma Türkiye'de Yoksulluğun Boyutunu Gösteren Tablo

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Yeni Konu
Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
Araştırma  Türkiye'de Yoksulluğun Boyutunu Gösteren Tablo
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
04-04-2022Saat:07:45
Google Trendler'de yapılan aramalar, Türkiye'de yoksulluğun geldiği korkunç boyutu gözler enine serdi. Yapılan incelemelerde, böbreklerini satmak için internette ilan verenlerin sayısında büyük bir artış olduğu tespit edildi.

Maddi sıkıntılar, insanlara böbrek bile sattırıyor

82f0a06b3c5a3592b4acc19e0363c9801969e2d5.jpeg
Paylaşılan verilere göre ‘böbreğimi satmak istiyorum’ ifadesini Google’da aratanların oranı son bir yıl içerisinde yüzde 400 artmış bulunuyor. Bu ifadenin en çok aratıldığı yerlerin, yaşamın en pahalı olduğu üç büyük kent olması ise son derece dikkat çekiyor. Buna göre bu ifadenin en çok aratıldığı yer İzmir olarak öne çıkarken bunu sırasıyla İstanbul ve Ankara takip ediyor. 

Bu, insanların böbreklerini satmak için ilan verdiklerinin ve durumun ciddi boyutlara ulaştığının anlaşıldığı ilk sefer de değil. Daha öncesinde böbreğini satmak isteyen bir kişi Samsun’da gözaltına alınmış; İstanbul Sultangazi’de ise bir kişi tarafından duraklara ve çevresinde bölgelere satılık böbrek ilanları asılmıştı. Hatta bu ilanda böbreğinin satan kişinin kan grubu ve tüm tahlillerinin yapıldığı, böbreğin maddi sıkıntılar sebebiyle ‘acil satılık’ olduğu gibi detaylara yer verilmişti. Benzer ilanlara Bornova Büyükpark’ta da denk gelinmişti.

Satılık böbrek ilanı

Hal böyle olunca bu durumdan faydalanmak isteyen kişilerin sayısında da bir artış görüldü. İstanbul’da düzenlenen iki ayrı operasyon ile organ ticareti yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı. Bu kişilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşsizlik, yoksulluk ve açlık ile ilgili ifadeler en çok aratılanlar arasına girdi

Öte yandan işsizlik ve yoksullukla ilişkili ifadeler genel olarak Google trendlerde en çok aratılan konulardan oldu. İşsizlik maaşına dair şu ifadelerin aratılışında son bir yılda yüzde 5 binlik bir artış yaşandı:

• İşsizlik maaşı hesaplama 2022
• İşsizlik maaşı şartları 2022
• İşsizlik maaşı 2022
• İşsizlik maaşı ne kadar 2022
• En düşük işsizlik maaşı 2022
• İşsizlik maaşı alma şartları 2022
• İşsizlik maaşı 2022 ne kadar olacak
• 2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu
• İşsizlik ödeneği hesaplama
• İşsizlik maaşı kaç ay alınır 2021
• İşkur işsizlik maaşı ne kadar 2022
• En yüksek işsizlik maaşı 2022
• İşsizlik maaşı alanlar zamdan faydalanacak mı 2022

Google Trendler’de en çok aratılanlar arasında en çok artışın görüldüğü ifadelerden bazılarının ise yoksulluk ve açlıkla alakalı olması dikkat çekti. Trendler’de yoksulluk ve açlıkla ilgili aratılan ifadeler ve artış oranları işe şu şekildeydi:

Yoksulluk sınırı 2022- yüzde 5 bin
Açlık sınırı 2022- yüzde 5 bin
Türkiye yoksulluk sınırı 2022- yüzde 5 bin
TÜİK yoksulluk sınırı 2021- yüzde 2 bin 50
Açlık sınırı Türkiye 2021- yüzde 750
Yoksulluk sınırı kaç TL- yüzde 350
Derin Yoksulluk Ağı- yüzde 190
Yoksulluk nafakası ne kadar- yüzde 90

Webtekno
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 24-07-2025, 00:58
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping